xkuchtik.cz

 

MEXICKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 80g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 300g ryže, 1 lžíce másla, 120g šunky, strouhaný sýr, 2-3 lžíce kečupu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, okořeníme majoránkou, osmahneme a podlijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až je maso měkké. Potom dušenou horkou rýží napěchujeme do kruhového tvořítka, které jsme vymazali máslem, a vyklopíme na talíř. Volný střed naplníme připraveným gulášem, povrch guláše posypeme jemné rozsekanou šunkou a strouhaným sýrem. Vnější stranu rýže zdobíme svislými praménky kečupu.

 


Vloženo:10. 3. 2001  
http://www.xkuchtik.cz