INGREDIENCE: 500g hovězího masa, kližky nebo plece, 80g sádla, 500g cibule, sůl, mletý pepř sladká mletá paprika, kmín, majoránka, 4-5 dl vývaru z masa nebo kostí, 2lžíce rajčatového protlak, ½ lžičky octa.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a dusíme bez podlévání. Po vydušení šťávy maso osmahneme, potom občas podléváme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Po vydušení měkké maso vyndáme, přidáme ještě vývar a povaříme. Omáčku na maso protřeme sítem nebo cedníkem, přidáme rajčatový protlak, trochu octa a ještě trochu dusíme; okořeníme majoránkou. Podáváme s vařenými brambory nebo s knedlíky.