INGRDIENCE: 70g sádla, 3 cibule, 500-600g předního hovězího masa, 2 lžičky hladké mouky, 2-3 lžičky mleté sladké papriky,rajčatový protlak,7 dl vývaru z kostí, koření kari, sůl, 1 stroužek česneku kmín, mletý pepř, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla osmahneme dozlatova jemné nakrájenou cibuli, přidáme na menší kostky pokrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme trochou mouky, zamícháme a přidáme mletou sladkou papriku, osmahneme, přidáme trochu rajčatového protlaku a po opětném krátkém osmahnutí vše zalijeme vývarem. Potom přidáme trochu koření kari, které jsme zpěnili na sádle, utřený česnek, drcený kmín, mletý pepř a sůl a dusíme, až je maso měkké. Před dokončením přidáme najemno rozemnutou majoránku. Ke guláši lze podávat rýži.