INGREDIENCE: 3 cibule, 50g sádla, 500-600 g předního hovězího masa nebo kližky, 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky, rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl, stroužek česneku, kmín, mletý pepř, 2 středně velké brambory, 2-3 houby, slanina, 2 papriky, 1 sterilovaná okurka, 2 rajčata, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světlezlatové barvy, přidáme na větší kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme trochu rajčatového protlaku a po opětném krátkém osmahnutí vše zalijeme prochladlým vývarem. Guláš osolíme, přidáme utřený česnek, jemně rozsekaný kmín, mletý pepř a vše zvolna dusíme. Při dušení přidáme na kostky nakrájené syrové brambory. Před dokončením do guláše vložíme na kousky nakrájené a na rozškvařených kostičkách slaniny podušené houby a.na proužky nakrájené zelené papriky, sterilované okurky a rajčata. Nakonec přidáme jemně rozemnutou majoránku. Podáváme s chlebem.