INGREDIENCE: 3 cibule, 50g slaniny, 500-600g předního hovězího masa, 2-3 lžičky hladké mouky, 6 dl vývaru, bobkový list, tymián, nové koření, několik kuliček pepře, sůl, 1dl bílého přírodního vína, 2dl kysané smetany.
POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli osmahneme do růžova na rozškvařených kostičkách slaniny, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, okořeníme kouskem bobkového listu, nepatrným množstvím tymiánu, 1-2 kuličkami nového koření a uvedeme do varu, osolíme a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso podlijeme vínem. Krátce před dohotovením přidáme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky. Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme zpět na maso. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s noky.