xkuchtik.cz

 

GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA PO NÁMOŘNICKU.

 

INGREDIENCE: 600g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 30g slaniny, 1 menší cibule, 25g mrkve 25g petržele, 25g celeru, sůl, 1-2lžíce octa, 1/2 bobkového listu tymián, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, šťáva s půlky citrónu, 1lžička cukru, 1 lžička hladké mouky, 2 dl přírodního červeného vína, 1 lžíce kečupu, vývar z kostí, 1 lžička hořčice.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme hovězí maso nakrájené na kostky a pak je odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer a do světležluta osmažíme. Pak přidáme sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu, cukr, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké. Potom šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme víno, kečup a trochu vývaru a zvolna dusíme, až je maso měkké. Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložíme do jiného kastrolu. Do omáčky přidáme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a přecedíme přes jemný cedník na dušené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.

 


Vloženo:10. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz