INGREDIENCE: 500g předního hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, kmín, sůl, 600g brambor, 200g zelených paprik, 3rajčata, 1 lžíce hladké mouky, majoránka, pažitka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Maso nakrájíme na kostky a dáme opéci na cibuli, pak přidáme mletou papriku, osmahneme, přidáme sůl, kmín, maso podlijeme vodou a dusíme. Oloupané brambory zelené papriky a rajčata nakrájíme na drobné kousky: Když je maso skoro měkké, přidáme brambory s paprikou a rajčaty, po chvilce ještě všechno zalijeme slabé opraženou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Zahušťujeme jen velmi málo, protože vařené brambory pokrm částečné spojí. Hotový guláš okořeníme majoránkou a pažitkou. Podáváme se zeleninovým salátem a s chlebem.