xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ GULÁŠ NA SMETANĚ SE ŽAMPIÓNY.

 

INGREDIENCE: 50g slaniny, 2-3 cibule, 500-600g předního hovězího masa, 2 lžičky hladké mouky, 6 dl hovězího vývaru, 2-3 kuličky nového koření a pepře, kousek bobkového listu, sůl, 2 dl kysané smetany, máslo, 50g žampiónů.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozškvařených kostičkách slaniny osmahneme do růžova cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, znovu osmahneme za stálého míchání. Zaprášíme hladkou moukou a opět osmahneme. Potom zalijeme vývarem, okořeníme novým kořením, pepřem, bobkovým listem, solí, uvedeme do varu a zvolna dusíme. Před dodušením masa přidáme smetanu a krátce povaříme. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme zpět na maso. Nakonec přidáme na troše másla podušené nakrájené žampióny. Guláš podáváme s jemnými houskovými knedlíky.

 


Vloženo:10. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz