INGREDIENCE: 600g hovězího masa nebo kližka, 4 lžíce sádla, 1-2 cibule, trochu mleté sladké papriky mletý pepř, sůl, vývar nebo voda podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 2 sterilované okurky, lžička másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle osmažíme do světležluta jemně pokrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, osmahneme a přidáme na kostky nakrájené maso. Opékáme, až je maso šedé, osolíme, opepříme a dusíme za stálého podlévání malými dávkami vývaru nebo vody. Když je maso měkké, šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme hladkou moukou a opékáme bez podlití, až se šťáva zapraží, a potom doplníme podle potřeby vývarem nebo vodou a přidáme na krátké nudličky nakrájené sterilované okurky osmažené na másle a krátce povaříme. Podáváme s rýží. pečivem, chlebem nebo knedlíky.