xkuchtik.cz

 

BYLINKOVÝ CHLÉB

 

INGREDIENCE:300 g hladké žitné mouky, 300 g celozrnné pšeničné mouky, 40 g droždí,
1/4 l vlažné vody, lžíce soli, špetka cukru, 80 g rostlinného oleje, 4 lžíce čerstvě sekaných bylinek (cibulová nať, kopr, bazalka, pažitka, patrželka, estargon)

POSTUP PŘÍPRAVY:Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme s cukrem a droždím, přidáme
2/3 mouky a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 30 minut. Pak přidáme zbylou mouku, sůl a bylinky. Nakonec těsto prohněteme. Pro usnadnění pečeme v dortové formě nebo srnčím hřbetu 30 minut (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4).

 


Vloženo:10. 8. 2001  
http://www.xkuchtik.cz