xkuchtik.cz

 

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA.

 

INGREDIENCE: 400g vepřového bůčku, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, kmín, 400g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 stroužky česneku,1 dl smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli vložíme rozkrájený vepřový bůček, osolíme, okmínujeme a necháme osmahnout. Potom mírně podlijeme horkou vodou a dusíme. K poloměkkému masu přidáme pokrájené kysané zelí a jíšku připravenou ze zbytku sádla a mouky. Před koncem tepelné úpravy ochutíme utřeným česnekem a zlepšíme smetanou. Podáváme s houskovými knedlíky.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz