xkuchtik.cz

 

SZÉKELSKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sedla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, ¼ l kysané smetany sůl kopr.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodou. Když je maso částečně měkké, přidáme překrájené kysané zelí a dodusíme. Nakonec přilijeme kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a povaříme. Podle potřeby osolíme a přidáme kopr. Podáváme s houskovým knedlíkem.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz