INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 50g sádla, 2-3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce sušených hříbků, sůl, voda nebo vývar podle potřeby, 400g hlávkového bílého zelí, trochu cukru, hladká mouky, 2 dl smetany.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme vepřové plecko nakrájené na větší kostky a osmažíme je. Vmícháme mletou sladkou papriku, osmahneme, přidáme rozsekané sušené hříbky (které před použitím namočíme asi na čtvrt hodiny do studené vody), osolíme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme zalijeme vodou a rozmícháme. Zelí pokrájíme na čtverečky a se špetkou cukru vmícháme do guláše a vše dodusíme doměkka. Před podáváním zjemníme smetanou. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory.