xkuchtik.cz

 

JIHOMORAVSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600g libového vepřového masa, 3 lžíce sádla, sůl, 1 velká cibule, 3zelené papriky, 1 pálivá paprika, 4 rajčata nebo krabice zmrazeného leča, 3/4 šálku hrášku, 1 lžička másla, 100g žampiónů, 1 lžička škrobové moučky, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle opečeme na menší ploché kousky nakrájené maso, osolíme, přidáme drobné nakrájenou cibuli a dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme. K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky, oloupaná pokrájená rajčata, hrášek a dusíme až zelenina změkne. Zvlášť dusíme na másle na plátky nakrájené žampióny. Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a přidáme dušené žampióny. Jednotlivé porce guláše posypeme drobně pokrájenou petrželkou. Jako přílohu podáváme smažené bramborové hranolky.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz