INGREDIENCE: 200g bílých fazolí, 1 bobkový list, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 600g vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, kmín, 3 stroužky česneku, majoránka, 1/2 konzervy leča, 3 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 párky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Bílé fazole přebereme, vypereme a namočíme na tři hodiny do studené vody; pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem. Mezitím na třech lžících oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmažíme a vložíme kostky masa. Prudce opečeme, a když maso začne pouštět šťávu, zmírníme oheň. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek utřený se solí, uvařené fazole, ohřáté lečo a kysanou smetanu zahuštěnou moukou a povaříme. Před dohotovením přidáme rozemnutou majoránku. Na lžíci oleje opečeme párky, jejichž konce předem
ozdobné nařízneme. Na talíři zdobíme každou porci guláše půlkou párku. Podáváme s topinkami.