INGREDIENCE: 500g vepřového plecka, 100g párků, 2-3 menší cibule, 3 lžíce sádla, mletá sladká paprika, 2 rajčata nebo lžíce rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, kmín, voda nebo vývar, 1 lžíce mouky majoránka, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kousky; drobné pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na dvou lžících sádla, přidáme zpěnit mletou sladkou papriku a vložíme osmahnout nakrájené maso. Po osmahnutí podlijeme maso vodou, přidáme pokrájená rajčata nebo rajčatový protlak, česnek utřený se solí, kmín a pomalu dusíme doměkka. Během dušení podléváme maso podle potřeby vodou. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme a podle potřeby zalijeme vodou nebo vývarem a povaříme, až je maso měkké. Na zbylém sádle osmažíme na kolečka nakrájené párky a přidáme je k masu spolu s rozemnutou majoránkou. Vše společně krátce podusíme. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, slaným pečivem.