INGREDIENCE: 600g vepřového plecka nebo ramínka, 3 lžíce sádla, 1 cibule, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 5 rajčat.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla zpěníme drobně pokrájenou poloviční dávku cibule, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, dobře vše podusíme nejdříve bez podlévání a pak podlijeme vždy jen malou naběračkou vody. Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, přidáme pokrájená rajčata, pak znovu podlijeme, rozmícháme a maso dusíme doměkka. Zbylou dávku cibule osmažíme na lžíci sádla a povrch guláše posypeme touto osmaženou cibulkou. K pokrmu podáváme brambory, těstoviny nebo rýži.