INGREDIENCE: 500g vepřové plece, sůl, škrobová moučka, 3 lžíce oleje, 1 středně velká cibule, 100g žampiónů, 4 nepálivé papriky, 1 menší pálivá paprika, 4 lžíce mladého hrášku, 4-5 rajčat.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na úzké proužky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Na pánvi rozehřejeme jednu a půl lžíce oleje a maso na něm za častého míchání opečeme. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Na druhé polovině oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme žampióny a osmahneme je, potom přidáme na proužky nakrájené papriky a rovněž je osmahneme. Naposled přidáme hrášek a na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme a dusíme. až papriky změknou. Zeleninu smícháme s podušeným masem, které nemá mít mnoho šťávy. Příloha: suchá rýže, nočky a hlávkový salát.