xkuchtik.cz

 

LETNÍ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600g vepřového ramínka (bez kostí) nebo libovějšího žebírka, 2 lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 2 pórky střední velikosti, 3 kedlubny, 1 rajče.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme (u ramínka vyjmeme kost, kterou můžeme uvařit v polévce), přebytečné sádlo odkrojíme a ihned je vyškvaříme. Je-li tuku mnoho, slijeme jej do menšího hrnečku i se škvarky a ponecháme jako pomazánku na chléb. V kastrolu necháme jen dvě lžíce vyškvařeného sádla a na ně dáme rozkrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. K cibuli přidáme mletou sladkou papriku, rozkrájené osolené maso a dusíme pod pokličkou. Občas masem zamícháme, aby se nepřichytilo, a podlijeme je vodou. Když je maso téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře zamícháme a necháme nejméně 10 minut povařit, aby se omáčka spojila dohladka. Potom k němu přidáme na kolečka rozkrájený pórek, kedlubny a rajče a vše znovu dusíme pod pokličkou. K letnímu guláši podáváme vařené brambory a jako přílohu hlávkový či okurkový salát.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz