xkuchtik.cz

 

GULÁŠ S VEPŘOVÉHO MASA SE ZELENINOU.

 

INGREDIENCE: 450g vepřového masa z plecka nebo ramínka, sůl, mletý pepř, 40g sádla nebo tuku, 1 velká cibule, 5 zelených paprik, 5rajčat, 1 sterilovaná okurka, šálek smetany, lžíce hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, opepříme, po všech stranách opečeme na sádle nebo tuku a vyjmeme. Na sádle (tuku) po opékání masa zpěníme nakrájenou cibuli přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené papriky a za stálého míchání dvě až čtyři minuty opékáme. Potom přidáme spařená oloupaná rajčata a na plátky pokrájenou okurku, opět vložíme maso, podlijeme, osolíme a dusíme, až je maso měkké. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, a dobře povaříme. Pokrm podáváme s rýží.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz