xkuchtik.cz

 

GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA S BRAMBORY NA SMETANĚ.

 

INGREDIENCE: 600g vepřového mase z plece nebo libovějšího bůčku, 50g sádla, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce octa, kmín, sůl, 6 dl vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 700g brambor, 1/8 l kysané smetany, lžíce másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění nakrájené maso, kmín, sůl, zastříkneme octem a za občasného podlévání vývarem maso dusíme do poloměkka. Potom šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vývarem, přidáme oloupané brambory nakrájené na větší kostky a společně s masem dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kysanou smetanu, povaříme a hotový guláš obarvíme trochou mleté papriky rozpuštěné v másle.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz