INGREDIENCE: 300g vepřového masa z ramínka, 200g párků, 70g sádla, 2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, vývar nebo voda podle potřeby, 1 stroužek česneku, sůl, kmín, 1lžíce hladké mouky, 1 lžička másla, sterilovaná okurka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla osmažíme jednu drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme dvě třetiny mleté sladké papriky, necháme zpěnit a přidáme na menší kostky nakrájené maso; po osmahnutí podlijeme vývarem nebo vodou, potom přidáme utřený česnek, sůl, kmín a dusíme při občasném podlévání. Když je maso skoro měkké, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou a zasmahneme. Podle potřeby dolijeme vývarem (omáčka má být řidší). Na zbytku sádla osmahneme dočervena párky pokrájené na kolečka a přidáme k masu. Nakonec zbytek mleté papriky vmícháme do rozehřátého másla, podlijeme trochou vývaru, za stálého míchání krátce povaříme a přidáme do guláše. Necháme přejít varem. Na talíři ozdobíme porce masa a párků syrovou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a na malé kostičky nakrájenou sterilovanou okurkou (jedna lžička na porci).Podáváme se slaným pečivem.