xkuchtik.cz

 

MINUTKOVÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ SE ŠUNKOU A ŽAPIÓNY.

 

INGREDIENCE: 400g vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 100g šunky, 100g žampiónů, 2 cibule, 8 lžic bílého vína, sladká mletá paprika, mletý pepř, sůl, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, rychle ji osmahneme na oleji a másle, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a žampióny, na nudličky nakrájenou šunku a osmažíme je, až cibule zesklovatí. Do směsi vmícháme mletou papriku, zalijeme vínem a 6 lžícemi vody, osolíme, opepříme a podusíme asi minutu. Směs urovnáme na talíře, posypeme rozsekanou petrželkou a podáváme s dušenou rýží.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz