xkuchtik.cz

 

JUGOSLÁVSKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 500g skopového, vepřového nebo hovězího mase, sůl, 500g rajčatové šťávy, 250g fazolek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, krátce osmahneme, vmícháme na kostky nakrájené maso, opět je osmahneme a dusíme do poloměkka. Podléváme šťávou z rajčat a vodou. Po vydušení přidáme na šikmo nakrájené fazolky zbavené vláken, osolíme, zalijeme zbytkem šťávy z rajčat a vše dusíme doměkka. Jako přílohu volíme chléb, případně vařené brambory. (Šťávu z rajčat získáme tak, že dobře vyzrálá omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a prolisujeme.)

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz