xkuchtik.cz

 

VALAŠSKÝ GULÁŠ ZE SKOPOVÉHO MASA.

 

INGREDIENCE: 600g skopové plece bez kosti, 3 lžíce sádla, 1 cibule, sůl, mletý, pepř, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, vývar dle potřeby, 240g brambor, 1/2 mrkve, 1 malá petržel, 80g žampiónů, 20 g slaniny.

POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso nakrájíme na kostky (asi čtyři kusy na porci). Na sádle osmažíme dozlatova cibuli, přidáme osolené, opepřené maso, utřený česnek a osmahneme. Přidáme sladkou mletou papriku, kterou zapěníme; nakonec vše zalijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, vydusíme základ na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a rozmícháme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory, drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a žampióny-vše předem osmažené na slanině: Společně povaříme doměkka. Jako přílohu podáváme bramborové nebo špekové knedlíky.

 


Vloženo:12. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz