INGREDIENCE: 500g předního skopového masa, 4 lžíce sádla, 2 cibule, 1 ½ lžičky sladké mleté papriky, sůl, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, kmín, mletý pepř, 3 stroužky česneku, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kostky, asi na 3 lžících sádla osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme trochu mleté sladké papriky, přidáme maso a za stálého míchání je osmažíme; potom přidáme trochu soli a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Po vysmahnutí šťávy zaprášíme maso hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme přiměřeným množstvím vody, zamícháme, přidáme rajčatový protlak, kmín, pepř, utřený česnek a dusíme doměkka. Na zbytku sádla zpěníme mletou sladkou papriku, vmícháme ji do hotového guláše, přidáme majoránku
a chvilku dusíme. Guláš chutná s chlebem a se syrovou zeleninou.