xkuchtik.cz

 

SKOPOVÝ GULÁŠ SE ZELENINOU A BRAMBORY.

 

INGREDIENCE: 600g skopové plece, 100g slaniny, 2 lžíce nakrájené kořenové zeleniny (mrkev celer petržel), 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, mletý pepř, kmín, stroužek česneku, čtvrtka kapusty, 2 lžíce fazolek, 300g brambor, vývar z masoxu nebo voda podle potřeby, majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme dorůžova a vmícháme mletou sladkou papriku. Po zpěnění přidáme na kostičky pokrájené maso. Osolíme a nejdříve dusíme ve vlastní šťávě, potom podle potřeby podléváme. Když je maso téměř měkké, přidáme pepř, kmín, utřený česnek, pokrájenou kapustu a fazolky, na kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar á dusíme, až jsou brambory, maso i zelenina měkké. Ke konci dušení přidáme rozemnutou majoránku.

 


Vloženo:13. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz