INGREDIENCE: 500g předního telecího masa, 4 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, voda nebo vývar, 150g šunkového salámu, 1/4 l sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 sterilované okurky (menši), 2 natvrdo vařená vejce, petrželka, strouhaný sýr, mletá sladká paprika.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené telecí maso, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso skoro měkké, přidáme na kostky nakrájený salám, podusíme a pak vydušenou šťávu zahustíme smetanou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme a do omáčky přidáme na kostky nakrájené okurky, na plátky nakrájená vařená vejce a jemně rozsekanou petrželku. Opatrné promícháme, dáme na talíř, kde maso posypeme strouhaným sýrem. Sladkou mletou papriku osmahneme na části tuku a před podáváním přilijeme do omáčky. Podáváme s rýží, těstovinami nebo brambory.