INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 600g koňského masa, sůl, 2 stroužky česneku, mletý pepř, kmín, krajíček tvrdého chleba na zahuštění, sladká mletá paprika.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla osmažíme dožluta nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran necháme opéci, až zešedne. Pak maso osolíme, přidáme rozetřený česnek, pepř, kmín, sběračku horké vody a dusíme doměkka; podle jakosti masa dusíme dvě až čtyři hodiny. Potom maso vybereme, omáčku přecedíme, zahustíme strouhaným chlebem a obarvíme lžičkou mleté sladké papriky rozpuštěné v horkém sádle. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Jako přílohu podáváme houskový knedlík neb chléb.