xkuchtik.cz

 

GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO SRDCE.

 

INGREDIENCE: 60g slaniny, 3 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, stroužek česneku, mletý pepř, vepřové srdce (600 až 700g), vývar, 1 lžíce hladké mouky, 4rajčata, sůl, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné pokrájené a rozškvařené slanině mírně osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, utřený česnek, pepř a krátce osmahneme. Potom přidáme na menší kostky nakrájené srdce, které jsme předtím zbavili tepen a tuku, zalijeme vývarem á dusíme, až je maso téměř měkké. Srdce vydusíme do tuku, vmícháme hladkou mouku, osmahneme, osolíme, rozmícháme a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme prolisovaná rajčata. Nakonec přidáme trochu petrželky. Podáváme s rýží.

 


Vloženo:13. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz