INGREDIENCE: Zpravidla stačí, když guláš z konzervy prohřejeme. Chceme-li však chuť guláše zlepšit a současně získat více šťávy, připravujeme jej takto: 1 gulášová konzerva, sádlo z konzervy, ½ menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru, sůl, 1/4 l kysané smetany a 2 lžíce rajčatového protlaku.
POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozehřejeme sádlo z konzervy a osmažíme na něm do světležluta půlku drobné nakrájené menší cibule. Potom přidáme mletou sladkou papriku, zaprášíme hladkou moukou, trochu osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme a povaříme. Místo vývaru můžeme paprikovou jíšku podlít 1/4 l kysané smetany promíchané s trochou rajčatového protlaku. Do tohoto základu pak dáme pokrájené maso z gulášové konzervy a silné prohřejeme. Přílohou může být chléb, rýže, brambory a salát ze syrové zeleniny.