INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 2 cibule, stroužek česneku, 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička hladké mouky, sůl, mletý pepř, kmín, 2 dl vývaru z masoxu nebo vody, 6 rajčat, 4 zelené papriky menší salátová okurka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku z konzervy osmažíme drobně pokrájenou cibuli, česnek, zaprášíme hladkou.moukou, osmahneme a vmícháme sladkou mletou papriku, podlijeme vývarem; osolíme, opepříme, přidáme kmín a povaříme. Do tohoto základu vložíme pokrájené maso z konzervy a dobře prohřejeme. Guláš podle potřeby dochutíme. Hotový pokrm posypeme cibulí nakrájenou na jemná kolečka, obložíme rajčaty pokrájenými na kolečka, paprikami pokrájenými na širší nudličky a salátovou okurkou pokrájenou na kolečka. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.