INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar (voda) podle potřeby, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 250g žampiónů, 3 zelené papriky, 4 rajčata, 30g slaniny, 1/8 l smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a vmícháme sladkou mletou papriku. Na malé kousky rozdělené kuře na ní krátce opečeme, podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozšleháme a povaříme. Nakrájené žampióny, papriky a rajčata podusíme na pokrájené slanině. Směs vložíme ke kuřeti, přelijeme přecezenou šťávou, smetanou a necháme přejít varem.