INGREDIENCE: 1 bažant, 5 lžic sádla, 1 větší cibule, 4 lžičky sladké mleté papriky, kmín, 700g brambor, 1-2 menší mrkve, 10 lžic rajčatového protlaku (nebo 500g rajčat), mletý pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Přidáme bažanta nakrájeného na větší kousky a dusíme při občasném podlévání vodou téměř doměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev, rajčatový protlak (nebo rozkrájená rajčata) a vše dusíme doměkka za občasného podlévání vodou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.