INGREDIENCE: 700g srnčí, jelení, dančí nebo kančí zvěřiny (nejlepší je maso z plece), sůl, 60g slaniny, 2-3 cibule, 2-3 lžičky mleté sladké papriky, trochu kmínu, mletého pepře, půl bobkového listu, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce octa, voda nebo vývar na podléváni, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce rajčatového kečupu, 4 lžíce bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme v ní do světležluta jemné pokrájenou cibuli, přiložíme maso a rychle je na všech stranách opečeme. Pak přidáme mletou papriku a ostatní koření, rozetřený česnek, ocet a za občasného podlévání vodou maso dusíme při častém míchání tak dlouho, až je poloměkké. Šťávu necháme vysmahnout. Potom zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, bílé víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Příloha: brambory, chléb.