xkuchtik.cz

 

JELENÍ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600g jelení plece, 4 lžíce sádla, 1-2cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř, sůl, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 1-2 lžíce hladké mouky, majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme maso pokrájené na kostky a za stálého míchání opékáme, až se vydusí do tuku. Osolíme, opepříme, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a utřený česnek, dobře promícháme a dusíme. Když je maso téměř měkké, vybereme je, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme potřebným množstvím vody nebo vývaru, přidáme zpět maso a dusíme, až změkne. Okořeníme majoránkou, dochutíme a podáváme s vařenými brambory, chlebem nebo pečivem.

 


Vloženo:13. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz