INGREDIENCE: 600 -700g předního daňčího masa bez kostí, 2-3 cibule, 3 lžíce sádla, 40g slaniny, 3-4 stroužky česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 800g brambor, 80g kořenové zeleniny,2 lžíce hladké mouky, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Daňčí maso nakrájíme na kostky a podusíme je s drobné nakrájenou cibulí osmaženou na části sádla a na rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme česnek utřený se solí a raj8atový protlak. Osmahneme, mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme a maso dusíme téměř doměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, drobné pokrájenou kořenovou zeleninu a vše zahustíme jíškou připravenou ze zbylého sádla a z hladké mouky. Společné dusíme, až maso a zelenina změknou. Nakonec okořeníme majoránkou. Jako přílohu podáváme černý chléb.