INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá paprika, kmín, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, 3 zelené papriky, 1 lžíce hladké mouky,1 lžička worcesteru..
POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobné pokrájenou cibuli a necháme zpěnit dorůžova. Zvěřinu pokrájíme na menší kousky, vložíme do slaniny s cibulí a za stálého míchání rychle opečeme. Potom zasypeme paprikou, po zpěnění přidáme sůl, kmín a drobně pokrájený stroužek česneku a podlijeme trochou vody. Zvěřinu.dusíme do poloměkka, přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, na nudličky pokrájené papriky a společně dusíme. Šťávu zahustíme hladkou moukou, nasucho dobleda upraženou a rozmíchanou v několika lžících vody. Po podušení přikořeníme lžičkou worcesteru.
Podáváme: s brambory; makaróny nebo s třenými noky a okurkovým salátem.