INGREDIENCE: 600g zvěřiny bez kostí (jelen, srnec divočák zajíc), 60g slaniny, 2-3 menší cibule mletá sladká paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř kmín, sůl majoránka, 6-7 středné velkých hříbků, vývar podle potřeby, 2lžíce hladké mouky, "bylinkové" koření (okurky cibule, petrželka), 1-2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčatový protlak a na kostky nakrájené maso ze zvěřiny, pepř, kmín, sůl a dusíme za občasného podlévání vodou, až je maso napůl měkké. Potom guláš vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a dusíme do měkka. Před dokončením přidáme pokrájené hříbky, jemně nakrájenou bylinkovou směs, utřený česnek a majoránku. Mimo sezónu lze připravit myslivecký guláš také z předního hovězího masa. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo chléb.