INGREDIENCE: 500g velrybího masa, 150g uzeného bůčku 5 lžic oleje, 2 větší cibule, mletá sladká paprika, 5-6 dl vývaru z kosti, 5-6 lžic červeného vína, 2 lžíce sušených hub, 4 stroužky česneku, trochu paprikové Vegety, 3 lžíce kečupu, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájený uzený bůček, osmahneme, mírně podlijeme vývarem a dusíme. Velrybí maso nakrájené na kostky dusíme na oleji dopoloměkka při podlévání červeným vínem. Potom oba druhy masa smícháme, přidáme houby, předem namočené ve studené vodě a pokrájené, utřený česnek, paprikovou Vegetu, kečup, pepř, sůl a dusíme, až je maso měkké. Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.