INGREDIENCE: 600g hovězího masa z plece, 3 lžíce sádla, 3 středné velké cibule, sůl, 1 větší mrkev, 1 menší celer, 20 sterilovaných odpeckovaných oliv, 1/2 bobkového listu, asi 6 kuliček pepře a 2 kuličky nového koření, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce je opečeme. Potom je osolíme, přidáme koření a podlijeme. Dusíme za občasného míchání a podlévání téměř doměkka, pak přidáme na menší kostičky pokrájenou zeleninu a pokrm dodusíme. Nakonec přidáme na čtverečky pokrájené olivy, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s máslem a krátce podusíme. Pokrm podáváme s chlebem, popřípadě s jemnými noky.