INGREDIENCE: Sáček zmrazené zeleninové směsi, 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 250g vepřového mase nebo vepřové ve vlastní šťávě v konzervě nebo 200g uzeniny, sůl, mletá sladká paprika, 2-3 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu. (Jestliže budeme guláš připravovat z vepřové konzervy, použijeme k usmažení cibule tuk z konzervy.)POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, přidáme mletou papriku, podlijeme a dusíme dopoloměkka. Pak přidáme zeleninu, přisolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do téměř hotového guláše dáme rajčatový protlak nebo kečup a podusíme. Připravujeme-li pokrm z konzervy nebo z uzeniny, dusíme nejprve zeleninu a maso v ní jenom prohřejeme.