INGREDIENCE: 2 menší salátové okurky, 4 lžíce sádla, 2 cibule, 6-8 menších rajčat, 4 zelené papriky, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 6 lžic kávové smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté okurky oloupeme, rozkrojíme na půlky, lžící vydlabeme semena a pokrájíme je na kostky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme okurky a za stálého míchání dusíme tři minuty. Potom přidáme na čtvrtky pokrájená rajčata, na proužky nakrájené zelené papriky. Vše dusíme dalších pět minut. Směs osolíme, opepříme, zaprášíme trochou hladké mouky, promícháme a krátce podusíme. Nakonec k pokrmu, který jsme odstavili z ohně, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme. Podáváme s tmavým chlebem.