INGREDIENCE: 500g hub, 1 cibule, 4 lžíce másla, kmín, sůl, mletá sladká paprika, 1/8 l smetany nebo 5 lžic neslazeného kondenzovaného mléka, 1 lžička hladké mouky. Noky: 40g tuku sůl, 1 vejce, 300g hladké mouky, špetka prášku do pečiva, koflík mléka.PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto na noky: Tuk rozetřeme se solí a vejcem a po lžících přidáváme střídavě mouku s práškem a mléko. Vařečkou dobře vypracujeme vláčné těsto a necháme chvilku odležet. Očistíme houby a nakrájíme je na plátky. Rozkrájíme cibuli, dáme ji zpěnit na máslo, vmícháme sladkou mletou papriku, přidáme houby, osolíme, přidáme kmín a dusíme; podle potřeby podlijeme vodou. Lžičkou zavaříme do vařící vody noky, dobře ode dna zamícháme a vaříme asi pět minut, potom je ocedíme. Mezitím dohotovíme guláš. Ve smetaně nebo neslazeném kondenzovaném mléku rozmícháme lžičku mouky a nalijeme na houby. Zamícháme a necháme povařit. Při podání doplníme zeleninovým salátem.