INGREDIENCE: Uzené koleno, bobkový list, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, šalvěj, 2 cibule, 500g hub, 50 g slaniny, koření kari, kmín, mletý pepř, sůl, 1 gulášová kostka, 1 feferonka, 1 lžička sladké mleté papriky, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 papriky, 2 rajčata, olivy, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka. Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme doměkka na rozškvařených kostičkách slaniny s kořením kari, kmínem, gulášovou kostkou, mletým pepřem a solí; při dušení je podléváme vývarem z uzeného masa. Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a přidáme k houbám. Potom vmícháme nadrobno nasekanou feferonku, na oleji usmaženou cibuli se sladkou mletou paprikou, zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě, podusíme a přisolíme. Houbový guláš před podáním zdobíme na kolečka nakrájeným vejcem, pokrájenou zelenou paprikou a. cibulí a na plátky nakrájenými, na slanině osmaženými rajčaty. Hotový guláš obložíme olivami.