xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ PEČENĚ PO BAVORSKU.

 

INGREDIENCE: 750g hovězího z kýty, 50 g slaniny, 60 g másla, cibule, kousek celeru, pár zrnek nového koření, pepře, trochu citrónové kůry, 20 g hladké mouky, trochu sherry či červeného vína, citrónová šťáva. Nádivka: 30 g slaniny, cibule, 1 vejce, 60 g šunky, malá kyselá okurka, trochu kaparů, zelená petrželka, 1 hříbek, 1 sardelka, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozehřejeme ji, pak do ní přidáme postrouhanou cibuli, jemně nakrájené vařené vajíčko, šunku kyselou okurku, sekané kapary, zelenou petrželku, nakrájený hříbek, sardel, sladkou papriku. Vše promícháme a věnujeme se teď masu. Do masa uděláme otvory, které naplníme právě připravenou nádivkou. V pekáči usmažíme na másle nakrájený celer s cibulí, zrnky pepře, nového koření a citrónovou kůrou. Do toho vložíme maso, a to nadívanou stranou nahoru, podlijeme je polévkou a dusíme asi 45 minut. Pak maso obrátíme a udusíme je do měkka. Mezi pečením maso poléváme šťávou. Pak je vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme polévkou a povaříme. Před podáváním přidáme do omáčky trochu sherry či červeného vína a ochutíme ještě trochou citrónové šťávy.

 


Vloženo:14. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz