xkuchtik.cz

 

BRATISLAVSKÁ ROŠTĚNKA.

 

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 2 lžíce oleje, 40g másla, 1 cibule, 40g mrkve, 40g celeru, 1 lžíce rajského protlaku, 10g hladké mouky, sůl, mletý pepř, bobkový list, trochu kaparů, worcester, 2 dl kyselé smetany, 1 kyselá okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, polovinu mrkve a polovinu celeru nakrájíme na drobno a zpěníme do růžova na másle. Nyní opečeme naklepané roštěnky prudce na oleji a položíme na zapraženou zeleninu. Všechno osolíme, okořeníme, přidáme rajský protlak a dusíme. Zbytek mrkve a celeru nakrájíme a uvaříme. Měkké roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme do husta. Zalijeme ji ještě kyselou smetanou, krátce povaříme, přidáme worcester, uvařenou zeleninu, posekané kapary a nařezanou kyselou okurku.

 


Vloženo:14. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz