xkuchtik.cz

 

BAVORSKÁ ROŠTĚNKA.

 

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sůl, pepř, 60g másla, 50g cibule, 40g mouky, 1/8 l kyselé smetany. Trochu hovězí a zeleninové polévky. Nádivka: 30g másla, sůl, pepř, 15 g šunky, 1 vejce, 3 g vařených brambor, 2 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme. Nyní si připravíme nádivku tímto způsobem: do měkkého másla zamícháme vejce, drobně pokrájenou šunku a na kostičky rozřezané brambory, přidáme 2 lžíce kyselé smetany, pepř a sůl. Tuto směs naneseme na roštěnky, které zavineme a ovážeme. Jednu po druhé vložíme do horkého másla se zpěněnou cibulkou, zalijeme je hovězí polévkou a udusíme do měkka. Roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme zeleninovou polévkou a povaříme. Přidáme zbytek kyselé smetany, rozkvedlané s moukou, necháme přejít varem a vlijeme na roštěnky.

 


Vloženo:14. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz