INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sůl, pepř, paprika, 30g hladké mouky, tuku, celer, kořenová petržel, mrkev, 1 cibule, pár zrnek pepře, nového koření, bobkový list, citrónová kůra, 2 lžíce octa, 1/8 l kyselé smetany, 20 g hladké mouky, citrónová šťáva, trochu bílého vlna, kaparů, 20g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme moukou a opečeme na tuku po obou stranách. Nyní si usmažíme na másle na plátky nakrájený celer, kořenovou petržel, mrkev, cibuli a přidáme n8kolik zrnek pepře, nového koření, bobkový list a citrónovou kůru. Zalijeme trochu octem, polévkou, vložíme do toho roštěnky, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Potom je přendáme do jiné nádoby, zbylou šťávu nalijeme do kyselé smetany, do které jsme rozkvedlali mouku, přidáme citrónovou šťávu, bílé víno a omáčku povaříme. Pak ji procedíme, nalijeme na maso, přidáme k němu na másle usmaženou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, sekané kapary a roštěnky povaříme krátce v omáčce.