POSTUP PŘÍPRAVY: Každou roštěnku naklepeme, osolíme; opepříme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso nesmíme propéci, musí zůstat uprostřed růžové. Ted roštěnky omočíme na jedné straně v řídkém pivním těstíčku z 1/8 l světlého piva, 1 vejce a hladké mouky a po té straně je osmažíme v čistém oleji. Na osmažené těstíčko vypálíme silnějším rozžhaveným drátem mřížku. Do pánve, na které se roštěnky opékaly, přidáme kousek másla, na plátky nakrájené žampióny či hříbky, oloupaná a na kousky rozkrájená rajská jablíčka, utřený česnek, mletý pepř a trochu červeného vína. Tuto podušenou gm8s dáme na talíře, na ni položíme roštěnky těstíčkovou stranou nahoru a ozdobíme je hlávkovým salátem a celými oloupanými a opečenými rajskými jablíčky.